KOHA.net

TECH

Видеата на Инстаграм се исклучени, затоа

Повеќето стари видеа на Инстаграм го изгубија звукот. Повеќе од една година видео објави на платформата сега се без звук, покажувајќи на текстот дека видеото нема звук.

Се чини дека проблемот влијае на видеата објавени пред 2014 година.

Забележано е дека видеата објавени од јуни 2013 до октомври 2014 веќе немаат звук. Аудиото на видеото не се репродуцира на ниту еден уред каде што се отвора Instagram, напиша TheVerge.

За корисниците на Инстаграм на кои им се случило ова, губењето на аудио може да биде голема загуба. Една од причините зошто луѓето објавуваат на Инстаграм е да ги зачуваат моментите во времето, а аудиото често е важен дел од специјалното видео.

Мета соопшти дека го решава проблемот, но не даде датум кога може да се реши.