KOHA.net

Џеват Красниќи 25

Џеват Красниќи

Советот за етика ќе ги продолжи дисциплинските постапки против Красниќи по истрагите на органите на правдата

Арбери 10 мај 2024 12:31 часот

Советот за етика ќе ја продолжи дисциплинската постапка против професорот, Џеват Красниќи, по завршувањето на истражните дејствија на државните органи...

Ректорот

Студентското феминистичко движење го прекинува говорот на ректорот

Арбери 26 април 2024 12:00 ч

Студентското феминистичко движење го спречи напредокот на конференцијата STEMinists'24, организирана од Министерството за образование, наука, технологија и иновации....

Џеват Красниќи

ОРКА ја смета за „незаконска“ одлуката на Советот за етика за професорот Џеват Красниќи

Арбери 24 април 2024 13:22 ч

Организацијата за подобрување на квалитетот во образованието (ОРЦА) ја оцени како „незаконска“ одлуката на Советот за етика која препорача суспензија на...

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци

Нагавци за суспензијата на професорот Красниќи: Ниту еден прекршок не поминува неказнет

Арбери 23 април 2024 20:47 ч

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци, реагираше по одлуката на Ректоратот и Советот за етика да...

Џеват Красниќи - професор - сексуално вознемирување

Професорот осуден за сексуално вознемирување студентки е суспендиран

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 23 април 2024 19:16 ч

Ректоратот на Универзитетот во Приштина во вторник го суспендираше од функцијата професор, Џеват Красниќи, во февруари го осуди...

Џеват Красниќи

Обвинителството покрена предмет против професорот Џеват Красниќи за „сексуално вознемирување“

Арбери 23 април 2024 13:50 ч

Основното обвинителство во Приштина соопшти дека е покренат предмет против професорот на Универзитетот во Приштина, Џеват Красниќи,...

Џеват Красниќи

„Место на злосторството, не поминувај“, Студентско феминистичко движење ја блокираше канцеларијата на професорот Красниќи

Арбери 23 април 2024 12:16 ч

Студентското феминистичко движење со лепак ја блокираше канцеларијата на професорот на Универзитетот во Приштина, Џеват Красниќи, осуден за малтретирање...

Џеват Красниќи -

Професорот ги нарекува комплименти коментарите поради кои го осудија 27 студенти

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 22 април 2024 19:18 ч

Професорот Џеват Красниќи, придружуван од полицијата и повикувајќи на негово исклучување од Универзитетот во Приштина, го осуди ...

Џеват Красниќи

Красниќи ги обвини студентите дека препишуваат: Одговорите од испитот ги пишуваат на нозе

Арбери 22 април 2024 11:19 ч

Седницата на Советот за етика продолжува со петтата седница на која по втор пат беше поканет да...

Студент – сексуално вознемирување

Амнестија за сексуално вознемирување

Арбери 20 април 2024 22:01 ч

Некогашната возбуда за епитетот „студент“ згасна. Академските простории на Универзитетот во Приштина за него сега симболизираат неизвесност...

Џеват Красниќи

Професорот осуден за сексуално вознемирување го прекина предавањето

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 18 април 2024 19:18 ч

Предавањето на професорот Џеват Красниќи на Факултетот за образование беше прекинато во четвртокот наутро од дел од студентите и активистите. ...

UP

Активисти го прекинаа предавањето на професорот осуден за сексуално вознемирување

Арбери 18 април 2024 08:55 ч

Во четвртокот, феминистичкото студентско движење го прекина предавањето на професорот осуден за сексуално вознемирување, Џеват Красниќи.

Протест - Ректорат - УП - Џеват Красниќи - Сексуално вознемирување

Етичкиот совет по сведочењето на професорката бара проверка на 27 потписи

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 17 април 2024 19:30 ч

Етичкиот совет на Универзитетот во Приштина за прв пат одржа отворена расправа, на која...

Протест - Ректорат - УП - Џеват Красниќи - Сексуално вознемирување

УП: Советот за етика итно се справува со осудувањето на сексуалното вознемирување

Арбери 17 април 2024 11:52 ч

Обновено 14:09 - Универзитетот во Приштина соопшти дека Советот за етика итно се справува со осудите на...

протест

Обвинителството беше активирано еден месец по студентското осудување на Џеват Красниќи

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 15 април 2024 19:30 ч

Еден месец откако 27 студенти го осудија професорот Џеват Красниќи пред Советот за етика за сексуално вознемирување, се активира Обвинителството...

Протест - Ректорат - УП - Џеват Красниќи - Сексуално вознемирување

Полицијата започна истрага за професорот осуден за сексуално вознемирување

Арбери 15 април 2024 14:31 ч

Косовската полиција по барање на Основното обвинителство во Приштина покрена истрага за професорот Џеват Красниќи, кој е осуден...

Конфронтација на Маригона Ибрахими

Ибрахими: Професорот Красниќи е рецидивист, ја напуштил Ѓаковица поради малтретирање

Конфронтирај 12 април 2024 13:37 ч

Новинарката на КОХА Мајлинда Ибрахими изјави дека имало повеќе...

протест

Советот за етика се жали на притисоци од демонстрантите во случајот со Џеват Красниќи

Арбери 12 април 2024 10:14 ч

Универзитетот во Приштина соопшти дека Советот за етика заслужува повеќе време да го испита случајот со професорот Џеват...

Протест - Ректорат - УП - Џеват Красниќи - Сексуално вознемирување

Бојкот на наставата на УП е најавен во четврток, кога ќе се донесе одлуката за професорот силеџија

Арбери 9 април 2024 20:53 ч

Студентското феминистичко движење и Колективот за феминистичка мисла и акција најавија штрајк и бојкот на наставниот процес низ...

Протест - Ректорат - УП - Џеват Красниќи - Сексуално вознемирување

Етичкиот совет ги интервјуира студентите, не ги прашува за сексуално вознемирување

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 4 април 2024 22:52 ч

Со задоцнување од три недели од она што го предвидува регулативата, Советот за етика ги интервјуираше партиите во четвртокот, во...