ФИФА Евро 2024 KOHA.net

СБАШК 13

Претседателот на Алијансата за иднината на Косово, Рамуш Харадинај со претставникот на СБАШК, Рахман Јашарај

Харадинај му вети на СБАШК зголемување на платите на наставниците за 50%.

Арбери 10 јули 2024 14:42 часот

Претседателот на Алијансата за иднината на Косово, Рамуш Харадинај го повтори ветувањето за зголемување на платите за 50 отсто, за...

Рахман Јашарај

СБАШК испраќа 440 наставници на албанското крајбрежје

Арбери 14 јуни 2024 година, 12:17 часот

Обединетиот синдикат за образование, наука и култура (СБАШК) најави дека ќе испрати 440 наставници во Албанија. Според...

Фото: Време

Наставниците ги земаат средствата што им следуваат од колективниот договор, штетата за општините е десетици милиони

Арбери 9 јуни 2024 година, 09:10 часот

Наставниците во Косово преку колективниот договор успеале да го добијат алатот што им следува, додека штетите на општините...

Јусуф Аземи

Аземи: На Курт и Мурат официјално им пишав 27 пати, не се среќаваат

ТЕМПУС 3 јуни 2024 година, 20:27 часот

Јусуф Аземи, првиот човек на Синдикатот на работниците од приватниот сектор, во емисијата „Темпус“ на КТВ рече дека премиерот Албин Курти...

Рахман Јашарај

Јашарај ги кани Курти, Нагавц и Мурат во СБАШК на „кафе и чај“

Арбери 30 мај 2024 14:21 часот

Првиот човек на СБАШК Рахман Јашарај ги покани косовскиот премиер Албин Курти и министерката за образование Арберие Нагавчи...

Рахман Јашарај, СБАШК, Влада Курти

Јашарај ја обвинува Владата дека се обидува да ги убие синдикатите

Арбери 28 мај 2024 13:03 часот

Првиот човек на Синдикатот за образование, Рахман Јашарај, ја обвини Владата на Курти дека во име на надворешниот дијалог со Србија...

Рамуш Харадинај и Рахман Јашарај

Харадинај го нарекува непријателски пристапот на Курти кон наставниците

Арбери 16 мај 2024 16:40 часот

Претседателот на Алијансата за иднината на Косово (ААК), Рамуш Харадинај, во четвртокот се сретна со првиот човек на Обединетиот синдикат...

Протест на СБАШК

Наставниците бараат зголемување на платите и намалување на работното време

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 1 мај 2024 19:14 часот

Пред Националната библиотека, во средата, наставници од цело Косово се собраа да маршираат на плоштадите на...

Рахман Јашарај,,,ИКД, Синдикати - конференција

СБАШК утре ќе протестира, Јашарај: Барањата се легитимни, мотото е „Сакаме социјален дијалог“

Арбери 30 април 2024 14:26 ч

Рахман Јашарај, претседател на Обединетиот синдикат за образование, наука и култура на Косово (СБАШК) на конференцијата за објавување на...

Рахман Јашарај

Јашарај-Нагавчит: Имате наредба од Курти да не се среќавате со синдикатите

Арбери 28 април 2024 15:52 ч

Претседателот на Обединетиот синдикат за образование, наука и култура (СБАШК), Рахман Јашарај, изјави дека министерот за образование Арберие...

Рахман Јашарај

СБАШК протестира на 1 мај

Арбери 24 април 2024 14:32 ч

Обединетиот синдикат за образование, наука и култура на Косово (СБАШК) најави протест на 1 мај, со образложение дека...

Празно училиште

Опозицијата ги смета за вознемирувачки предупредувањата на СБАШК за штрајк, ја обвинува Владата

Арбери 7 април 2024 10:12 ч

Членовите на Комисијата за образование од редовите на опозицијата ги сметаат за вознемирувачки предупредувањата на СБАШК за штрајк, додека бараат ...

Рахман Јашарај/ЕО

СБАШК најавува протест

Арбери 28 март 2024 година 09:36 часот

Претседателот на Обединетиот синдикат за образование, наука и култура (СБАШК) Рахман Јашарај изјави дека доколку Владата не преземе...