KOHA.net

учењето 5

учењето

Договорите на наставниците не се во согласност со планираните часови за целодневна настава

Арбери 29 мај 2024 19:22 часот

Општина Приштина планира од 1 септември да започне со примена на целодневна настава во пет основни училишта. Во нив...

учениците

Поради недостиг на инфраструктура, учениците имаат физичко образование во училниците

Арбери 26 мај 2024 19:33 часот

Начинот на изработка на курсот по физичко образование за учениците од ОУ „Наим Фрашери“ во Вучитри е определен од временските услови Во...

Глоговац

Фудбалскиот тренер работи како асистент за ученици со попреченост

Арбери 19 мај 2024 21:30 часот

Одделението за истраги за економски криминал и корупција започна истраги под сомнение дека службени лица во Управата за образование во...

учењето

Недостигот на кариерни советници ги казнува студентите

Арбери 19 мај 2024 19:18 часот

Ученикот Аурон Врајоли одлуката да се запише во гимназијата „Еќрем Чабеј“ ја донел по ориентација на неговите родители.

Училиште

Не сите ученици почнуваат да учат со книги

Арбери 1 септември 2023 21:08 ч

Не сите основци во Приштина во петокот ја почнаа новата учебна година опремени...