KOHA.net

МЕСТ 13

Јехона Лушаку-Садриу

Директорите на ДКА ја критикуваат формата за субвенционирање на книги

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 22 јули 2024 19:33 часот

Формата за набавка на училишни учебници во текот на изминатата година беше критикувана од директорот на Дирекцијата за образование во Приштина...

Арберие Нагавци

Нагавци вели дека се влијае на Јашари од СБАШК, го нарекува непромислен

Арбери 20 јули 2024 11:00 часот

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци, побара од претседателот на СБАШК, Рахман Јашари да соработува...

АРберие Нагавци

Нагавци вели дека некои родители ја одбиле субвенцијата, опозицијата тоа го нарекува апсурдно

Арбери 18 јули 2024 21:39 часот

Во Истражната комисија за процесот на субвенционирање на набавка на училишни учебници, во четвртокот, како загриженост беше истакнато од пратениците...

докуфест

Дигитална библиотека со 200 филмови за учење

ЕКСПРЕС 5 јуни 2024 година, 16:08 часот

Академска средина каде предметот доаѓа до студентите на креативни начини, со цел за интерактивност во учењето, гарантира дека...

Министерство за образование МАШТ

Државата не бара компензација за нефункционалниот милионски проект

Арбери 26 мај 2024 21:30 часот

Договорот потпишан пред 10 години меѓу Министерството за образование и австриската компанија „Bit media e-Learning Solution GMBH & CO...

Министерство за образование МАШТ

По притисокот од јавноста, МЕСТИ се извинува за употребата на „несоодветен термин“

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 24 мај 2024 20:05 часот

Тендерот на Министерството за образование за ангажман на експерт кој ќе има задача да ги следи вестите, кои...

Фото: Време

Тестот за постигања оваа година ќе се одржи на 25 и 28 јуни

Арбери 20 мај 2024 08:36 часот

На 23 и 25 јуни над 28 ученици ќе го поминат тестот за постигања. Годинава распределбата на...

учењето

Недостигот на кариерни советници ги казнува студентите

Арбери 19 мај 2024 19:18 часот

Ученикот Аурон Врајоли одлуката да се запише во гимназијата „Еќрем Чабеј“ ја донел по ориентација на неговите родители.

Градежни компании

Само 6 студенти во градежништвото, поради немање стручна пракса

Арбери 12 мај 2024 21:20 часот

Само шест ученици имаат прва година во градежниот профил во стручното училиште „28 Nõntori“ во Приштина. Директорот на...

МЕШТ

Петицијата потпишана од 3 илјади граѓани министерот Нагавци ја смета за бескорисна

Арбери 12 мај 2024 19:16 часот

Речиси 3 граѓани досега се потпишале на петицијата иницирана од Амбрела мрежата на Граѓанското здружение за образование...

Ректорот

Студентското феминистичко движење го прекинува говорот на ректорот

Арбери 26 април 2024 12:00 ч

Студентското феминистичко движење го спречи напредокот на конференцијата STEMinists'24, организирана од Министерството за образование, наука, технологија и иновации....

Фото: Време

МЕСТИ со одговор до ЦИК: Училиштата се надлежност на општините

Арбери 13 април 2024 09:23 ч

Министерството за образование, наука, технологија и иновации и соопшти на Централната изборна комисија дека барањето за обезбедување пристап...

Арберие Нагавци

Нагавци бара Советот за етика без одлагање да се справи со сексуалното вознемирување во УП

Арбери 9 април 2024 15:18 ч

Министерката за образование Арберие Нагавци изјави дека очекува Советот за етика да се занимава со случаите на...