KOHA.net

конфликт 5

Фердинанд Маркос Џуниор

Филипинскиот претседател ја предупреди Кина од „акти на војна“

СВЕТОТ 1 јуни 2024 година, 10:18 часот

Претседателот на Филипините, Фердинанд Маркос Јуниор, ја предупреди Кина да не ја преминува црвената линија во морето...

Новоименуваниот претседател на Тајван, Вилијам Лаи

Новиот претседател на Тајван побара од Кина да престане со заканите

СВЕТОТ 20 мај 2024 09:15 часот

Новоименуваниот претседател на Тајван, Вилијам Лаи, ја повика Кина да престане да му се заканува на островот и ...

Газа

САД велат дека Израел можеби го прекршил меѓународното право во Газа

СВЕТОТ 11 мај 2024 09:20 часот

Соединетите Американски Држави соопштија дека Израел можеби го прекршил меѓународното хуманитарно право во неколку случаи...

Знамето на Иран

Иран предупредува на производство на нуклеарно оружје доколку Израел го загрози неговото постоење

СВЕТОТ 9 мај 2024 12:08 часот

Иран ќе ја промени својата нуклеарна доктрина доколку Израел го загрози неговото постоење, една од...

Путин

Путин предупредува на глобален конфликт

СВЕТОТ 9 мај 2024 11:14 часот

Рускиот претседател Владимир Путин во четвртокот го обвини Западот дека поттикнува глобален конфликт. Кои се однесуваат на...