KOHA.net

Еид ал-Фитр 21

Арбен Мустафа, ПДК

И ПДК реагира на Муја: Косово има најниско ниво на плати во регионот

Арбери 6 јули 2024 14:01 часот

(Обновено 15:40) - Членот на Претседателството на ПДК, Арбен Мустафа, му одговори на претседателот на Комисијата за буџет, труд...

Хикмете Бајрами (фотографија на Фејсбук)

Бајрами му реагира на Мурат: Зголемувањето на сиромаштијата се обидува да го продаде како успех

Арбери 22 јуни 2024 година, 17:37 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами изјави дека министерот за финансии Хекуран Мурати се обидува да ја зголеми...

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами

Бајрами-Бислимит: Мерките на ЕУ сериозно го оштетија Косово

Арбери 20 јуни 2024 година, 18:58 часот

Потпретседателката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами, реагираше на изјавите на вицепремиерот Бесник Бислими, велејќи дека мерките...

ГАП - Табелата

ГАП ја истакнува потребата од формирање на независна фискална институција во Косово

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 11 јуни 2024 година, 19:21 часот

Дониса Фазлиу Институтот ГАП ја покрена потребата од формирање независна фискална институција во Косово, која ќе ги следи политиките...

КЕК

КЕК за обвинувањата на Бајрам: Секој што има информации нека ги испрати до органите на правдата

Арбери 5 јуни 2024 година, 13:32 часот

Енергетската корпорација на Косово соопшти дека секој што има информации засновани на корупција во рамките на оваа корпорација, да испрати ...

Хикмете Бајрами

Бајрами со обвинувања за сериозна владина корупција во КЕК бара Курт да се изјасни

Арбери 3 јуни 2024 година, 11:47 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово (ЛДК), Хикмете Бајрами, ја обвини Владата на Косово за, како што рече, „сериозна корупција...

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами

Бајрами-Хаџиут: Министер за скандали и неуспешен ветинг

Арбери 31 мај 2024 18:59 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами, ја повикала министерката за правда Албулена Хаџиу, министерката за скандали, велејќи...

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами

Бајрами: Предлог-статутот за Здружението прифатен од Курти значи разнебитување на државата

Арбери 22 мај 2024 23:49 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами, рече дека нацрт-статутот на Заедницата на општините со српско мнозинство што...

Судир во комисијата - Хикмете Бајрами - Халил Тачи

Пратениците на ЛДК и ЛВВ меѓусебно се обвинуваат за кражба и злоупотреба

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 21 мај 2024 19:26 часот

Изразот „клевета“ беше насловот на средбата во вторник меѓу пратениците на собраниската Комисија за надзор на јавните финансии...

ЛДК

ЛДК ја обвинува Владата за корупција

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 20 мај 2024 19:29 часот

Критики и бројни обвинувања за корупција и злоупотреби се упатени кон Владата предводена од Албин Курти, пратеник на...

Хикмете Бајрами

Бајрами за договорот со Данска: Не успеаја да донесат инвестиции, се обидуваат да донесат затвореници

Арбери 20 мај 2024 18:48 часот

Заменик на Демократската лига на Косово. Хикмете Бајрами реагираше откако Владата на електронска средба во понеделникот...

Хикмете Бајрами (фотографија на Фејсбук)

Бајрами: Курти да поднесе оставка, не му правиме услуга со распуштање на Собранието

Арбери 19 мај 2024 09:07 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово (ЛДК), Хикмете Бајрами, остро ја критикуваше владата на Курти за лошо владеење во економијата и секторите...

Влезете во Бајрами на прес-конференција

Бајрами: Добра вест е започнувањето на истраги за тендери од еден извор

Арбери 16 мај 2024 17:50 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами изјави дека започнале истрага за тендери од еден извор, кои...

Хикмете Бајрами

Бајрами: Владата е горда што ништо не направила

Арбери 13 мај 2024 15:47 часот

Поранешната министерка за финансии, заменик на ЛДК, Хикмете Бајрами, ја критикуваше Владата, велејќи дека „ништо не направила Бајрами“.

Хикмете Бајрами

Бајрами: Самоопределувањето е против медиумите

Арбери 3 мај 2024 10:08 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами реагираше по објавувањето на Светскиот индекс за слобода на медиумите на...

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами

Бајрами: Специјалното обвинителство итно постапува по тајни договори

Арбери 18 април 2024 18:18 ч

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами побара од Специјалното обвинителство итно да постапи во врска со договорите од еден извор...

Поранешна министерка за финансии, Хикмете Бајрами - актуелен министер за финансии, Хекуран Мурати

Бајрами го обвинува Мурат за злоупотреба на народните пари

Арбери 8 април 2024 10:21 ч

Пратеничката на Демократската лига на Косово (ЛДК), Хикмете Бајрами, изјави дека уште од времето кога Хекуран Мурати беше министер за...

Поранешна министерка за финансии, Хикмете Бајрами - актуелен министер за финансии, Хекуран Мурати

Бајрами го нарекува Мурат пропагандист: Во Владата се мерат делата, а не зборовите

Арбери 31 март 2024 година 15:12 часот

Поранешната министерка за финансии Хикмете Бајрами реагираше на изјавата на актуелниот министер Хекуран Мурати кој предупреди на „бум“ на...

Поранешна министерка за финансии, Хикмете Бајрами - актуелен министер за финансии, Хекуран Мурати

Мурат и Бајрами се судрија околу бројките за извозот и прометот на бизнисите

економија 29 март 2024 година 12:58 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами, реагираше на министерот за финансии Хекуран Мурати, кој во петокот...

Хикмете Бајрами

Бајрами ја обвинува Владата дека манипулира со бројките за извозот и увозот

Арбери 28 март 2024 година 12:17 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами ја обвини Владата на Курти дека манипулира со бројки.Во објава на...