KOHA.net

ѕидарско железо 23

Министерот за финансии, Хекуран Мурати

Мурати: ЦБК и префрли на Владата над 10 милиони евра од годишната добивка

Арбери 21 јули 2024 12:55 часот

Министерот за финансии Хекуран Мурати соопшти дека Централната банка на Косово (ЦБК) минатата недела префрлила...

Хекуран Мурати

Мурат зборува за зголемување на приходите, опозицијата го нарекува измамник

Арбери 17 јули 2024 14:58 часот

Министерот за финансии, труд и трансфери, Хекуран Мурати, опозицијата го нарекоа измамник во Комисијата за буџети, труд и трансфери,...

Гранична полиција

Од денеска почнува субвенционирањето на граничната полиција за иселениците

Арбери 1 јули 2024 08:17 часот

Сите сонародници кои со патнички возила патуваат на Косово од денеска ќе можат да ја добијат полисата...

Хикмете Бајрами (фотографија на Фејсбук)

Бајрами му реагира на Мурат: Зголемувањето на сиромаштијата се обидува да го продаде како успех

Арбери 22 јуни 2024 година, 17:37 часот

Пратеничката на Демократската лига на Косово, Хикмете Бајрами изјави дека министерот за финансии Хекуран Мурати се обидува да ја зголеми...

Хекуран Мурати

Мурати: Во зима повторно ќе се активира поддршката за ранливите семејства за сметките за енергија

Арбери 22 јуни 2024 година, 12:11 часот

Министерот за финансии Хекуран Мурати изјави дека поддршката за ранливите семејства за плаќање на сметките за струја...

Хекуран Мурати

Мурат: Нормализирање на односите со Србија, освен со меѓусебно признавање

Арбери 13 јуни 2024 година, 20:02 часот

Србија нема да биде условена со формално признавање на Косово за да влезе во Европската унија, изјави амбасадорот на...

Хекуран Мурати

Мурати: Се зголемуваат инвестициите на сонародниците во Косово

Арбери 9 јуни 2024 година, 18:57 часот

Министерот за финансии Хекуран Мурати изјави дека од ден на ден се зголемува бројот на сонародници кои се враќаат да инвестираат...

Хекуран Мурати

Мурати: Очекуваното траење на животот, индикатор за квалитетот на животот во Косово

Арбери 8 јуни 2024 година, 14:02 часот

Министерот за финансии Хекуран Мурати изјави дека животниот век на Косово е за 4 до 5 години поголем од...

Рахман Јашарај

Јашарај ги кани Курти, Нагавц и Мурат во СБАШК на „кафе и чај“

Арбери 30 мај 2024 14:21 часот

Првиот човек на СБАШК Рахман Јашарај ги покани косовскиот премиер Албин Курти и министерката за образование Арберие Нагавчи...

Случајот тепање собрание - судот

Партиите се договорија случајот со тупаници во Собранието да се реши со посредство

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 28 мај 2024 19:16 часот

Судскиот случај за физичката пресметка од 2023 година во Собранието меѓу пратениците на Демократската партија (ПДК) и членовите...

Тепање во Собрание

Пратениците и вицепремиерот се согласуваат со посредство да се реши чичкото прашање

Арбери 28 мај 2024 10:43 часот

Пратениците на Демократската партија на Косово (ПДК), Хајдар Беќа, Беким Хаџиу и вицепремиерот Бесник Бислими и министерот за финансии, Хекуран...

Хекуран Мурати

Мурат ги обвинува претходните влади за работата на затворената банка на север

Арбери 21 мај 2024 11:57 часот

Одговорноста за функционирањето на нелегалните финансиски институции на Косово, министерот за финансии, Хекуран Мурати, ја префрли на владите на...

Албин Курти

Курти за реформа на социјалната помош: Ќе создаде еднаквост и ќе промовира вработување

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 18 мај 2024 19:29 часот

Владата во саботата го започна пилотирањето на реформираната шема за социјална помош, која ја дизајнираше Министерството за...

Состанок на Владата на Косово

Одобрен предлог-законот за банки, Мурати: Целта е да се регулира банкарската и финансиската активност

Арбери 8 мај 2024 14:12 часот

На седницата на Владата одржана денеска беше изгласан Предлог-законот за банки, кој има за цел регулирање на банкарската дејност и...

Хекуран Мурати

Граѓанските организации ја осудуваат изјавата на министерот Мурати

Арбери 3 мај 2024 16:48 часот

Организациите членки на Мрежата за човекови права (HRN) го осудија јазикот на министерот за финансии Хекуран Мурати од седницата на...

Хекуран Мурати - министер за финансии

Мурат: Белград е одговорен за тензиите околу динарот

Арбери 20 април 2024 23:27 ч

Косовскиот министер за финансии Хекуран Мурати изјави дека Белград е виновен за прашањето на тензиите околу динарот, бидејќи...

Поранешна министерка за финансии, Хикмете Бајрами - актуелен министер за финансии, Хекуран Мурати

Бајрами го обвинува Мурат за злоупотреба на народните пари

Арбери 8 април 2024 10:21 ч

Пратеничката на Демократската лига на Косово (ЛДК), Хикмете Бајрами, изјави дека уште од времето кога Хекуран Мурати беше министер за...

Хекуран Мурати - министер за финансии

Мурат реагира на Хоти: Пропагандата не поминува

Арбери 7 април 2024 23:16 ч

Министерот за финансии Хекуран Мурати од неделата му реагираше на пратеникот на Демократската лига на Косово (ЛДК), Авдула Хоти...

Министерот за финансии, Хекуран Мурати

Мурати: Владата има потпишано над 900 милиони евра меѓународни договори, од кои 400 се грантови

Арбери 2 април 2024 22:36 ч

Министерот за финансии Хекуран Мурати изјави дека за развојни проекти мора да се земаат кредити и долгови. Тој ...

Поранешна министерка за финансии, Хикмете Бајрами - актуелен министер за финансии, Хекуран Мурати

Бајрами го нарекува Мурат пропагандист: Во Владата се мерат делата, а не зборовите

Арбери 31 март 2024 година 15:12 часот

Поранешната министерка за финансии Хикмете Бајрами реагираше на изјавата на актуелниот министер Хекуран Мурати кој предупреди на „бум“ на...