KOHA.net

Деца 17

Џесика Биел

Џесика Бил го споделува најдоброто нешто што го доживеала како мајка

SHOWBIZ 24 мај 2024 11:00 часот

Актерката Џесика Бил покажа дека најдоброто нешто што го доживеала како мајка на две момчиња е да...

Парис Хилтон

Парис Хилтон ја открива причината зошто ќе биде строга со своите деца

SHOWBIZ 23 мај 2024 14:02 часот

Телевизиската ѕвезда Парис Хилтон изјави дека ќе биде строга со своите деца кога станува збор за користење...

Високо преработената храна создава кардиометаболички проблеми кај децата

Проблемите предизвикани од високо преработената храна кај децата

LIFESTYLE 21 мај 2024 11:10 часот

Една неодамнешна студија сугерира дека високо преработената храна што ја јадат децата може да стави ...

Мадона

Мадона го споделува болното искуство од губењето на мајка си кога имала пет години

SHOWBIZ 15 мај 2024 23:41 часот

Познатата пејачка Мадона раскажа за своето болно искуство кога ја изгубила мајка си кога имала само пет години Мајката...

Важни животни вештини за децата

Осум работи што треба да ги научите на вашето дете

LIFESTYLE 10 мај 2024 12:30 часот

Комуникациските вештини, емоционалната интелигенција и личниот развој се неопходни за секое дете да знае...

Имрије Беќири

Имрије Беќири, писателката која е инспирирана од одржувањето на градинката

СОТ 9 мај 2024 15:28 часот

Нејзината вообичаена работа е одржување во една од градинките во Вуштрирање Емотивната врска на Имрије Беќир со ...

Децата конзумираат нездрава храна на пат кон дома

Родителите грешат со храната што им ја даваат на своите деца откако ќе ги земат од градинка

LIFESTYLE 6 мај 2024 09:40 часот

Според новото истражување, објавено во весникот „Children's Health Care“, децата јадат повеќе храна...

Хандиккос

Без терапевтски и социјални услуги остануваат 55 деца со попреченост во Урошевац

Арбери 4 мај 2024 20:20 часот

Десетгодишниот Ансар Бела еден месец е без социјални и терапевтски услуги кои еднаш годишно ги добивал...

Барда Гердовци

Како треба да постапат родителите кога ги вадат пелените од децата?

СОТ 4 мај 2024 11:41 часот

Видео изложба во спомен на исчезнатите лица

„Кога го видов втор пат во сон, порасна, беше големо момче“ - Трогателни приказни за исчезнатите деца

КТВ 2 мај 2024 11:25 часот

Ученици на копнежот | Видео изложба во спомен на исчезнатите лица

Нертила Треса

Жената која им помага на 85 илјади мајки со рецепти за деца

СОТ 20 април 2024 09:45 ч

Ријана

Ријана: Би сакала да ги сменам улогите со моите деца

SHOWBIZ 18 април 2024 10:34 ч

Светски познатата пејачка, со потекло од островите Барбадос, Ријана, изјави дека понекогаш сака да менува улоги со...

Забоболки кај децата

Некои начини за лекување на забоболка кај децата

LIFESTYLE 18 април 2024 08:53 ч

Иако забоболките кај децата може да бидат тешки за справување, постојат неколку лесни начини...

Нега на кожа за бебиња и деца

Детска нега на кожа

LIFESTYLE 16 април 2024 09:07 ч

Само затоа што на пазарот има многу производи за нега на бебешка кожа, не значи дека сите тие се ...

Хали Бери

Хали Бери зборува за блискиот однос со нејзините деца

SHOWBIZ 11 април 2024 12:47 ч

Познатата холивудска актерка Хали Бери изјави дека би направила се за децата, додавајќи дека за...

афердита пакарада

Афердита Пачарада за прв пат призна работи кои не ги споделила со јавноста

ПРОКС 11 април 2024 10:18 ч

Дете кое вежба како да се грижи за оралното здравје

Програмата за летање за деца, со издание посветено на оралното здравје

ДЕТСКА ПРОГРАМА ЗА ЛЕТАЊЕ 1 април 2024 13:07 ч

Овој пат Програмата за летање за деца посветува издание на оралното здравје. Ова издание служи како потсетување дека еден...