ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Демуш Шаша 12

Европски избори (4)

Изгледа 20 јуни 2024 година, 08:00 часот

Десетгодишнината од европските избори понуди голем број важни пораки за европската политичка сцена. Ќе престанав...

Европски избори (3)

Изгледа 13 јуни 2024 година, 08:00 часот

Сега кога завршија европските избори, целото внимание ќе се насочи кон чекорите за конституирање на нови европски институции,...

Европски избори (2)

Изгледа 6 јуни 2024 година, 08:00 часот

Денеска, додека ние овде во Косово полека се будиме од сон, во Холандија се отвораат избирачките места за изборите...

Европски избори (1)

Изгледа 30 мај 2024 08:00 часот

2024 година е изборна година без преседан. Од Америка до Русија и од Финска до Мадагаскар, над половина...

Местото каде добрите идеи одат да умрат

Изгледа 23 мај 2024 08:00 часот

Секој кој се обидел да испрати или прими финансиски средства од земја на Европската унија, разбрал ...

Ограничувањата на надежта

Изгледа 16 мај 2024 08:03 часот

Која е најголемата мотивација на човекот? Надеж, одговори Виктор Франкл, познатиот австриски психијатар. Френкл, како...

За „ненадоместлива штета“

Изгледа 9 мај 2024 08:00 часот

Иако понеделникот што го оставивме зад нас беше слободен ден, тоа беше веројатно најинтензивниот работен ден на...

Во театарот на апсурдот на Вучиќ

Изгледа 2 мај 2024 08:00 часот

Еден ден претседателот на Србија, Вучиќ, избра да го информира својот народ за страшен настан....

Диктат на историјата

Изгледа 25 април 2024 08:00 ч

Оваа недела американскиот Конгрес одобри пакет воена помош за Украина од 61 милијарда долари. Одлуката дојде откако ...

Следните 100 години (2)

Изгледа 18 април 2024 08:00 ч

„До приближно 2020 година, главната грижа на Русија ќе биде подемот на руската држава и обновувањето на моќта...

Следните 100 години (1)

Изгледа 11 април 2024 08:00 ч

„Србија се подготвува за војна“ беше изјавата на Џорџ Фридман, која го лансираше неговото име во јавниот дискурс на ...

Границите на српскиот општествен договор

Изгледа 28 март 2024 година 09:26 часот

Минатата недела и оваа недела беа добри недели за разбирање на технологијата и инженерството за тоа како функционира пропагандата...