ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Арберие нагавци 12

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци

Се бара Министерството за образование да ги обезбеди книгите пред 1 септември

Арбери 6 јули 2024 09:42 часот

Познавачите на образовните прашања го повикаа Министерството за образование, наука, технологија и иновации, набавката на учебници...

Комисијата за надзор на јавните финансии

Започна истрагата за нефункционалниот милионски проект за дигитализација на образованието

ВЕЧЕРНИ ВЕСТИ 2 јули 2024 19:20 часот

Договорот потпишан пред 11 години меѓу Министерството за образование и австриска компанија за дигитализација на образованието беше главна тема...

Фото: Дритон Пачарада / КОХА

Нагавци: Специјалното обвинителство започна истрага за милионскиот проект за дигитализација на училиштата

Арбери 2 јули 2024 13:35 часот

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци, во вторник до Комисијата за надзор на јавните финансии пријавила...

Арберие Нагавци

Нагавци зборува за започнување на магистерската програма за сеопфатно сексуално образование

Арбери 7 јуни 2024 година, 09:24 часот

Министерката за образование Арберие Нагавци соопшти дека на средбата со директорот на УНФПА за Косово, Албанија, Северна Македонија,...

Рахман Јашарај

Јашарај ги кани Курти, Нагавц и Мурат во СБАШК на „кафе и чај“

Арбери 30 мај 2024 14:21 часот

Првиот човек на СБАШК Рахман Јашарај ги покани косовскиот премиер Албин Курти и министерката за образование Арберие Нагавчи...

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци

Нагавци бара соработка од општините за изградба на нови расадници

Арбери 17 мај 2024 11:55 часот

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци, ги повика градоначалниците од сите општини на Косово...

Арберие Нагавци

Нагавци ги раскина договорите на четворица економски оператори за изградба на училишта

Арбери 15 мај 2024 20:07 часот

Министерката за образование Арберие Нагавци соопшти дека им ги раскинала договорите на четворица економски оператори кои беа договорени за изградба на...

МЕШТ

Петицијата потпишана од 3 илјади граѓани министерот Нагавци ја смета за бескорисна

Арбери 12 мај 2024 19:16 часот

Речиси 3 граѓани досега се потпишале на петицијата иницирана од Амбрела мрежата на Граѓанското здружение за образование...

Арберие Нагавци

Нагавци: Ќе се обратиме до надлежните органи за неуспехот на 5.6-милионската платформа

Арбери 30 април 2024 20:11 ч

Министерката за образование Арберие Нагавци предупреди дека ќе се обрати до надлежните органи за понатамошна истрага за платформата од 5.6 милиони ...

Арберие Нагавци - МЕСТИ

Нагавци покажува кои наставници први ќе го положат испитот за напредна лиценца

Арбери 30 април 2024 12:37 ч

Министерката за образование Арберие Нагавци посочи дека училницата и оние од предметите албански јазик и математика ќе...

Арберие Нагавци - МЕСТИ

Нагавци: Јашарај да биде повнимателен со изјавите

Арбери 29 април 2024 13:26 ч

Министерката за образование Арберие Нагавци го повика СБАШК да биде „повнимателна“ за изјавите дека...

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци

Нагавци за суспензијата на професорот Красниќи: Ниту еден прекршок не поминува неказнет

Арбери 23 април 2024 20:47 ч

Министерката за образование, наука, технологија и иновации, Арберие Нагавци, реагираше по одлуката на Ректоратот и Советот за етика да...