KOHA.net

СПОРТ

Дисциплинската комисија го казнува претседателот на Балканот

Образование Кабаши

Претседателот на Балканот, Арсим Кабаши

Дисциплинската комисија на косовската Суперлига во фудбал го казни со 300 евра претседателот на балканскиот клуб Арсим Кабаши.

Според одлуката објавена на официјалната веб-страница на ФФК, по завршувањето на првото полувреме од натпреварот Дрита - Балкани, Кабаши влегол во соблекувалната на судиите и побарал појаснување во врска со прекинот на една балканска акција.

Според Дисциплинската, тој им се заканил на судиите велејќи: „Во второто полувреме ќе видите дали ме повредите“. Дисциплинската комисија постапката на Кабаши ја оцени како закана, додека судиите побараа од полицијата да го отстрани од соблекувалната.

Делегатот Агим Хасани добива опомена. Во оправдувањето се вели дека Хасан му дозволил на Кабаши да влезе во соблекувалната на судиите, иако претседателот на Балканот не бил запишан во протоколот на натпреварот.

И КД на ФФК ја казни Приштина со 500 евра, бидејќи не обезбеди собирачи на топки пред, за време и до крајот на натпреварот Приштина - Малишева. Дрита доби опомена, а нејзиниот тренер Зекирија Рамадани доби опомена. КД има донесено и неколку други одлуки.