ФИФА Евро 2024 KOHA.net

СПОРТ

Знамето на Косово е повисоко од тоа на Србија, „полудеа“ српските медиуми.

Во неделата во Подгорица заврши Балканското првенство во карате.

Во саботата косовската натпреварувачка Алма Локи го освои златниот медал во кати. Таа во финалето беше повисоко оценета од натпреварувачката од Србија, Неда Милошевиќ.

Тоа доведе до фактот дека на церемонијата на доделување медали, знамето на Косово ќе биде веднаш до она на Србија, но повисоко.

Оваа слика која многу се споделуваше не им се допадна на медиумите во Србија.

„Зошто не го прекинете овој срам, браќа Црногорци?! Знамето на Србија и тоа на лажната држава Косово рамо до рамо“, напиша антиалбанскиот сајт „сд.рс“.

Во Србија имаше коментари дека натпреварувачот Милошевиќ мора да го напушти подиумот. Други го оценија изгледот како нормален.

Оценки како „неверојатна сцена“, „ретка сцена“, „бесмислена“ „срамота“ беа изнесени во бројни српски медиуми.