ФИФА Евро 2024 KOHA.net

СПОРТ

Албанско знаме на стадионот каде игра Швајцарија, српските медиуми незадоволни

На стадионот на кој играат Швајцарија и Шведска се појави големо албанско знаме. Има и навивачи со албански дресови и други албански симболи.

Ова ги кочи медиумите во Србија.

„Ако не е Швајцарија - Португалија! На трибините навивачи со албански дресови и ГОЛЕМО ЗНАМЕ НА АЛБАНИЈА“, е насловот на сајтот „sportal.rs“ кој ја објави и фотографијата.

Што се однесува до теренот, Португалија води убедливо со 3:0.