KOHA.net

СПОРТ

Ибрахимај постигнува уште еден гол, но Лилестром е поразен

Илдрен Ибрахимај стигна до квотата од четири постигнати гола за норвешкиот тим Лилестром.

Ибрахимај постигна гол против Бодо/Глимт во 32. минута од 24. коло на норвешката фудбалска елита.

Но, норвешкиот гигант Бодо/Глимт на крајот победи со 4:1.

Ибрахимај играше до 84. минута.

По 24 одиграни натпревари, Лилестром има 24 бода на третата позиција.

Бодо/Глимт е повисока позиција со еден бод повеќе. Молде води со 60 поени.