KOHA.net

СПОРТ

Ракомет, победа на УП над шпанскиот универзитет

Ракометарите на Универзитетот во Приштина во понеделникот вечерта го одиграа првиот натпревар на Универзитетското првенство. Во салата 1 октомври во Приштина, универзитетскиот тим на Косово забележа победа против шпанскиот универзитетски тим, „Кастиља - Ла Манча“.

Косовските ракометари победија со бројките 35:32, благодарение на најуспешната завршница. До неколку минути пред крајот натпреварот беше изедначен. Голманот Арти Лужа се истакна со неколку одбрани во низа во последните минути од средбата. Најдобар на натпреварот беше Дренит Тахирукај, кој постигна 10 голови. Арбиос Мушколај постигна 6, а Јон Муколи, Атхе Башоли и Шкелзен Самаходај имаа по 5.

Многу од играчите на УП, меѓу кои и Тахирукај, се претставници на Косово.