ФИФА Евро 2024 KOHA.net

СПОРТ

Балканот е засилен со играчот на Скендербег

Балкани го префрли фудбалерот Назми Грипши од Скендербеу.

„Назми Грипши носи портокалова боја. По долги преговори помеѓу КФ Скендербеу од Корча, постигнавме договор за сопственост на картонот на фудбалерот Назми Грипши. Со овој договор Грипши ќе биде играч на ФК Балкан во следните две години, со можност за продолжување“, се вели во клупското соопштение од Сухарека.

А Грипши ја изрази својата среќа за овој трансфер.

„Среќен сум што станав дел од клубот ФК Балкани, му благодарам на претседателот Такај за досегашната доверба. И сега прелистуваме нова страница каде му благодарам на Арсим Кабаши за неговата оценка и желбата да стане дел од ФК Балкани“, изјави Грипши.