KOHA.net

SHOWBIZ

Шоуто на Викторија Бекам е прекинато од активисти за животни

Ревијата на Викторија Бекам на модната недела во Париз беше прекината од активисти за правата на животните кои им се придружија на нејзините модели на модната писта.

Групата за етички третман на животните (Пета) рече дека овој потег е протест против употребата на животинска кожа во модната индустрија воопшто.

Демонстрантите носеа маици на кои пишуваше „Животните не се материјални“.

Потоа, Викторија излезе на сцената и се заблагодари на публиката.

Иако нејзиниот бренд не користи крзно или животинска кожа, Пета изјави дека некои дизајни се направени со нив, напиша Би-Би-Си. 

Активистите на ПЕТА се познати по нивните протести на настани и обично протестираат на модни настани.