KOHA.net

SHOWBIZ

П. Диди ги негира наводите за напад, злоупотреба и сексуален напад

Светски познатиот рапер, Шон Диди Комбс, познат како Пи Диди, ги отфрли сите обвинувања за вознемирување, злоупотреба и сексуално насилство што му беа упатени кон крајот на минатата година, од страна на тужителката Џејн До.

Во одговорот на тужбата, која беше поднесена во судот во вторникот оваа недела, тимот за одбрана на музичката ѕвезда ги негираше наводите дека тој и неговиот соучесник Харви Пјер и уште еден човек кој не е идентификуван, сексуално го нападнале Доен.

„Комбс никогаш не учествувал, не бил сведок или учествувал во кое било незаконско однесување наведено од тужителот Доу“, се наведува во документот.

Пјер, исто така, го поднесе својот одговор на тужбата, во кој се вели дека тој не учествувал во ниту еден од настаните за кои Доу тврди.

Тужбата на До беше поднесена во декември минатата година и беше четврта по ред против Комбс под речиси истите обвинувања за сексуален напад.

Комбс претходно ги негираше обвинувањата преку објава што ја направи на социјалната мрежа „икс“.

„Јас не направив ништо од овие работи што се наводни. Ќе се борам за моето име, семејството и вистината“, напиша раперот.

Одговорот на тужбата, која беше поднесена во вторникот, е одговор на една од четирите тужби поднесени против П. Диди од четири жени за сексуално вознемирување, силување, трговија и дрогирање.
Првата што ја тужеше беше неговата 10-годишна поранешна девојка Касандра Вентура, позната како Кеси. Тој склучил приватно спогодување со неа еден ден откако таа ја поднела тужбата, чии услови се приватни, а тој инсистирал дека во никој случај не значи дека ја признава вината.
Потоа, по тужбата на Касиет следеа тужби од три други жени кои изнесоа слични наводи, кои не се повлечени.