KOHA.net

SHOWBIZ

БТС продаде речиси 3 милиони физички копии на „Путер“ во 2021 година

К-поп групата, BTS, продаде речиси три милиони физички копии од нивната песна „Butter“ во 2021 година, со што стана најпродавана во Јужна Кореја.

Денес Гаон Музичката табела - јужнокорејскиот еквивалент на топ листите на Билборд - ја објави својата табела со албуми за крајот на годината за 2021 година, со детали за најпродаваните физички изданија за таа година. BTS го зазеде првото место со „Butter“, кој продаде речиси три милиони примероци само во Јужна Кореја, пишува nme. 

Во меѓувреме, песната на корејската ѕвезда IU, „Celebrity“ се појави како најпопуларна во Јужна Кореја, со над 888 милиони.