KOHA.net

Реклама

Отворена апликација: Дознајте за меките вештини и лидерство во бесплатната обука понудена од Coca-Cola HBC Косово

Меки вештини

„Лидерство и дигитални вештини“  е следната бесплатна обука од програмата „Кока-кола ги поддржува младите“, која беше лансирана во април оваа година во Косово од страна на Coca-Cola HBC Косово.  

Под раководство на тренерите Сузана Лутоли, Амалија Колека, Диелза Безера и Лабинот Гаши, сите со различно искуство во Косово и Европа, ќе се одржи обуката за меки вештини и лидерски вештини.Среда, 15 година, со почеток во 2024:13 часот, во ОУ „Ахмет Гаши“ во Приштина.

Заинтересираните можат да учествуваат на оваа обука физички или онлајн, пополнувајќи ја задолжителната регистрација преку следниот линк: https://www.coca-colaperkrahrinine.com/#register

Менаџерот за односи со јавноста и регулаторни аспекти во Coca-Cola HBC Косово ги покани младите да се пријават на оваа програма, која ќе им послужи за развој на кариерата и со тоа да го олесни процесот на вработување во иднина. „Среќен сум што гледам дека програмата ја оживуваат овие млади луѓе и горд сум што сме пример и сведоци на влијанието што вака дизајнираните проекти го имаат во заедницата каде што живееме и работиме“. таа рече.

Покрај обуката на 15 мај, ова се термините и темите на следните обуки кои ќе се одвиваат бесплатно во текот на целиот месец мај.

- 20 мај, „Меки вештини и бизнис“
- 21 мај „Дигитални вештини“
- 23 мај „Деловни вештини“

Оваа програма за зајакнување на младите е дизајнирана да обезбеди можности и вештини неопходни за младите да се прилагодат на пазарот на трудот и да послужи како патека за континуиран напредок во кариерата. Стекнувањето меки вештини и зајакнувањето на комуникациските вештини, денес е неопходност за младите да ги следат светските трендови во различни области како што се преговарање, продажба и дигитални вештини.  
Програмата за поддршка на младите на Кока-Кола во Косово е дел од пошироката стратегија на Кока-Кола ХБЦ, која има за цел да поттикне 1 милион млади луѓе до 2025 година во 29-те земји каде што работи, како дел од овогодинешните заложби за одржливост 2025 година во Косово имплементиран во соработка со Theta Creative.

За повеќе информации за програмата, посетете ја официјалната веб-страница: https://www.coca-colaperkrahrinine.com/.

*Спонзорирана статија