KOHA.net

Ражон

Додик не запира, вели дека покренал иницијатива за промена на името на Сребреница

Милорад Додик

Милорад Додик

Милорад Додик продолжува да инсистира на својата идеја за одвојување на Република Српска и реториката за негирање за геноцидот во Сребреница.

Шефот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина рече дека поради „сите лаги за Сребреница“, луѓето во општината сакаат да го сменат нејзиното име.

Додик повторно јавно демантираше дека немало операција во Сребреница, дека таму никој не загинал или загинал.

Поради оваа причина, некои наши луѓе во Сребреница покренаа иницијатива за промена на името за да не се вика Сребреница, туку да и се даде друго име на општината“, изјави Додику за телевизијата „Хепи“, пренесе Данас.

ПРОЧИТАЈТЕ ИСТО: