ФИФА Евро 2024 KOHA.net

ПРЕКУ ФИЛМ

Преку филмот со актерот Агрон Шала

Познатиот косовски актер Агрон Шала беше следниот гостин во емисијата „За филмот“ каде зборуваше за своите најнови филмски проекти.

Веќе сними неколку долгометражни проекти кои се очекуваат да излезат во текот на годината, а во мај се враќа на стрелиштето за следниот филм на режисерот Дритеро Мехметај.

„Секој актер е повикан да биде дел од филмови и проекти. Убаво се чувствувам кога сум активен и работам бидејќи оваа професија не е исполнета доколку не е придружена со работа. Среќен сум и се чувствувам исполнето кога сум дел од филмови“, изјавува Шала.

Меѓу другото, актерот повика на поголема поддршка за филмаџиите и актерите во земјава, кои досега работеле во предизвикувачки услови водени од голема волја и ентузијазам за работа.

Шала откри и детали од зад сцената и улогите во филмовите, „Последен излез“ во режија на Беким Гури, „Персонаж“ на Екрем Џани и „Хана“ во режија на Ујкан Хисај, како и потсети на некои од најдобрите искуства во проектите. филмско и телевизиско минато.