KOHA.net

Љубопитност

Полициските коњи бегаат и влегуваат на автопатот во Охајо

Возачите во Охајо биле изненадени кога виделе два полициски коња пред себе, како се движат на спротивната страна од сообраќајот на автопатот.

АП напиша дека коњите го блокирале сообраќајот, принудувајќи ги возачите да ја забават брзината. Се вели дека животните избегале од шталите на Полициската управа, и влегле на автопатот каде што била голема патарината со автомобили.

Локалната полиција соопшти дека коњите биле обучени кога избегале.

„Полицајците веднаш ги пронајдоа двата коња, ги обезбедија и немаше понатамошен инцидент“, се вели во соопштението на властите во Охајо.