KOHA.net

Љубопитност

Бикот кој бил заглавен во кал е спасен

Бик избегал од фарма во Колорадо и се заглавил во калта, принудувајќи ги противпожарните екипи на местото на настанот.

Упи напиша дека бикот избегал од имот во близина на раскрсницата на автопатот 93 и се упатил кон поле полно со кал.

На помош му дошле и полициски и спасувачки екипи кои успешно го извлекле.

Бикот му се врати на сопственикот.