ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Љубопитност

Африка во карантин, лавовите ги напаѓаат улиците

Се чини дека животните ширум светот добро се прилагодуваат на животот без луѓе за време на појавата на коронавирус.

Дури и лавовите уживаат во мирот и тишината, покажува серија на нови фотографии од националниот парк Кругер во Јужна Африка.

Сликите прикажуваат гордост од лавови кои стојат на улица, навидум не вознемирени од присуството на фотографот, пишува Ричард Сори од Си-Ен-Ен.

Во нормален ден, областа би била зафатена со туристи, но паркот Кругер е затворен од 25 март како дел од националното заклучување на Јужна Африка за борба против коронавирусот.

{галерија}