ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Љубопитност

Наставничката им кажува на децата дека „Дедо Мраз не постои“, ја отпуштаат

Наставничка од Њу Џерси добила отказ откако на своите ученици им кажала дека Дедо Мраз не постои.

Децата почнаа да плачат по нејзините зборови, а Мајра Сансоне-Абојун, мајка на едно од девојчињата во класот, рече дека едвај можела да ја смири ќерка си со часови по училиште.

"Целата ситуација многу ме повреди. Ќерка ми верува во Дедо Мраз и го обожава Божиќ и се што носи празничната сезона", вели Мајра, пренесува Косовапрес.

Другите мајки на деца во класот создадоа платформа на Фејсбук за да го изразат своето мислење.

„Таа им кажа дека Дедо Мраз не постои и дека родителите сами ги купуваат подароците и ги ставаат под дрвото. Дури и ги повика да не се радуваат неодговорно, бидејќи волшебници не постојат. Но, таа не зборуваше само за дека, им објаснила дека самите родители ги менуваат забите за пари под перниците.Возрасен се обидел да ги уништи верувањата на нивните деца“, напишала една од мајките во својот статус.

Директорот на основното училиште подоцна со писмо им се извини на родителите каде го потврдува и отказот на наставничката.

„И јас сум татко на три деца и знам дека ова е чувствителна тема. Се надевам дека вашите деца наскоро ќе ја заборават оваа случка и ќе продолжат да уживаат во веселбите“, напиша тој.