ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Серијата „Џемајл Абриа“

Телевизиската серија „Џемајл Абриа“ по сценарио и режија на Гезим Хасан е продукција на „БлинкТВ“. Главниот лик е ерудитната фигура на „Старецот на Косово“, кој го игра Адем Житопотоку.

Серијата „Џемајл Абриа“

ТЕМПУС

Станува збор за дебатна емисија, единствена специјализирана и аналитичка која се фокусира исклучиво на прашањата на правдата и владеењето на правото, со цел да се подигне вниманието на тековните проблеми со кои се соочува косовското општество. Емисијата е подготвена од тимот на Косовскиот институт за право, а ја води Бетим Муслиу.

ТЕМПУС

038

„038“ е прва емисија меѓу косовските телевизии посветена на главниот град. Подготвено и предводено од Рајмонда Ждрела Шопјани ви ги пренесува најважните вести поврзани со животот и работата во Приштина. На прашањата покренати од граѓаните во студиото одговараат гости, одговорни општински функционери, претставници на опозицијата или дури и на граѓанскиот сектор.

038

РОДЕН СУМ

„Те Линда“ е најпопуларната телевизиска кујна во Косово. Рецептите полни со вкус и деликатес, направени со посветеност, се вистинскиот начин за запознавање на новите и традиционални вкусови, на Линда Хаџибрахими.

РОДЕН СУМ

ЈЕТА

„Живот“ е специјална емисија каде Ардијана Драгуша ги идентификува обичните луѓе, неинволвирани во јавниот живот, кои постигнале успех во своите професии, често заборавени од општеството. Надвор од личните наративи, шоуто се снима на локација, на многу атрактивни дестинации за посета.

ЈЕТА

МОДАЧОТ

„Fashionista“ е станицата каде се среќаваат модните професионалци и љубителите на стилот. Единствениот телевизиски формат во Косово за модните трендови. Местото каде што ги доживувате сликата и стилот од поинаква перспектива.

МОДАЧОТ

ILИВОТ ILИВОТ

Единственото шоу во Косово и пошироко што се занимава со дивиот свет во Косово и главно во регионот. Режирано од љубителот на природата, Аријан Мавриќи, шоуто се состои од ексклузивни снимки снимени со најнапредна техника, од загрозени и безбедни видови кои влијаат на биолошката разновидност на Косово. Уникатно, едукативно и информативно шоу на сите албански простори.

ILИВОТ ILИВОТ

ДЕТСКА ПРОГРАМА ЗА ЛЕТАЊЕ

„Програма за летање за деца“ е едукативна и забавна емисија посветена на децата. Преку PFF, децата креативно се охрабруваат да ја зголемат својата љубопитност за светот околу нив.

ДЕТСКА ПРОГРАМА ЗА ЛЕТАЊЕ

ТАБУ

Табу е неделното шоу кое го подготвува и режира Неџа Ѓема. Емисијата обработува необични теми преку јавни и професионални личности во студиото. Разговорите од одреден формат честопати се соочуваат со контрадикторни и предизвикувачки аргументи.

ТАБУ

ШТО Е 3

Тоа е претставата што ја прават младите за млади. Преокупации, активности и многу работи поврзани со адолесценцијата и младоста ќе најдете во симболичната емисија на КТВ.

ШТО Е 3