KOHA.net

HRONIKA

Две лица се уапсени поради пристап до компјутерски системи, измама и перење пари

Специјално обвинителство

Специјалното обвинителство во четвртокот приведе две лица од 48 часа.

Обвинителството соопшти дека за истото постои сомнение дека сториле кривични дела „Пристап до компјутерски системи“, „Измама“ и „Перење пари“. 

Во врска со овој случај запленети се материјални средства од 1.000 евра, електронски уреди и два автомобили, соопштија од Прокруроја.