KOHA.net

HRONIKA

Се обидел да прошверцува стока над 10 евра, бил фатен од полицијата

Се обидел да прошверцува стока над 10 евра, бил фатен од полицијата

Косовската полиција во соработка со Царината при спроведување на мерки за спречување и сузбивање на незаконитоста и шверцот спречи случај на шверц на патот Станќиќ-Ѓилан. 

Полицијата го запрела возачот и при проверка во неговото комбе било забележано дека има неколку пакети натоварени со различна стока вредна над 10.000 евра. 

Во пакетите имало телескопски двоглед, пумпи за вода, камери, батерии и разни стоки и работи, соопшти полицијата. 

Шверцуваната стока и возилото се испратени на царинскиот терминал.