KOHA.net

HRONIKA

Обвинение против лицето кое наводно го силувал 18-годишникот со ментален хендикеп

Основно обвинителство, Феризај

Основно обвинителство, Феризај

Основното обвинителство во Феризај поднесе обвинителен акт против обвинетиот Џ.Д. под сомнение дека извршил полов напад врз 18-годишник со ментална попреченост.

Кривичното дело наводно се случило од 1 до 2 мај во мотел во Урошевац.

Според соопштението од Основното обвинителство во Урошевац, постои основано сомнение дека обвинетиот без согласност ја принудил жртвата на полово дејствие. 

Тој се товари дека прво ја убедил оштетената да излезе со него и ја испратил во мотел, каде сексуално и физички ја нападнал нанесувајќи и телесни повреди. После тоа жртвата ја оставил на улица.

Обвинетиот е во притвор.