KOHA.net

HRONIKA

Полицијата им ја зема возачката дозвола на двајцата млади кои се тркале

Возачка дозвола - полиција

Полицијата во Урошевац казни двајца возачи кои во петокот возеле брзински трки. 

Околу 21 часот на улицата „Дритон Ислами“ во Урошевац, Полицијата ги запрела 00-годишниот Б.О и 23-годишниот А.Р., кои со своите автомобили се тркале во брзина, загрозувајќи ги учесниците во сообраќајот.

За нив полицијата изрече глоба за прекршоци според законот за патен сообраќај, со казна од 500 евра, 5 негативни бода и одземање на возачката дозвола за 12 месеци.

„Регионалната полиција во Урошевац во оваа прилика апелира до возачите на возилата да ги почитуваат сообраќајните знаци и правила. Ваквите постапки директно ги загрозуваат нивните и животите на другите учесници во сообраќајот и ги повикуваат граѓаните на соработка со полицијата“, се вели во соопштението на КП.