ФИФА Евро 2024 KOHA.net

HRONIKA

Апелација го остава Хилми Зена во затвор од 2 години поради смртта на поранешната сопруга

Апелациониот суд ја потврди пресудата на Основниот суд во Ѓакова - подружница Раховец, со која Хилми Жена, поранешниот сопруг на Антигона Морин, ќе ја одлежи казната од две години. Одбраната на семејството Морина ја поздрави конечната одлука, јавува КТВ.

Казната за неисполнување на семејните обврски ќе ја одлежи Хилми Зена, поранешниот сопруг на Антигона Морин, која почина поради континуирано крварење.

Апелациониот суд ја потврди одлуката на Основниот суд Ѓаковица - подружница Раховец - со која Жена е осудена на две години затвор.

Адвокатката Битиќи-Гаши во име на семејството вели дека ова не била заслужена казна, но според неа по осум години правдата се дели.

Антигона Морина почина пред осум години од континуирано крварење, три дена откако се омажи, додека нејзиниот сопруг не и понудил лекарска помош, туку ја испратил кај шеикот.

Додека пак на првостепениот судски процес Зена беше прогласена за невина.

Дури по известувањето на Кохавизион за смртта на Антигона Морин, Судот во Раховец ја испратил жалбата на Обвинителството до Апелација.