KOHA.net

HRONIKA

Лицето кое беше пронајдено мртво под лифтот во Гњилане беше пријавено за исчезнато во јануари

Повреди во Приштина

Фото: Илустрација

Основното обвинителство во Гњилане соопшти детали за лицето кое во понеделникот беше пронајдено мртво под лифт на станбена зграда.

Лицето М.Х., од 9 јануари бил пријавен како исчезнат, а на 26 февруари околу 23 часот бил пронајден мртов под лифтот на станбената зграда во која и самиот живеел.

„По пријавувањето како исчезнато лице, првите сомненија беа во правец на кривичното дело „Гиднапирање“, бидејќи истото лице по ослободувањето од притворот во Липјан, на 09 година, со себе имало 2024 швајцарски франци. , затоа Основното обвинителство Гњилане донесено е решение за поведување истраги за ова кривично дело и бројни истражни дејствија“, соопштија од Обвинителството.

Откако го пронашле, во неговата чанта била пронајдена сума од 86,250 швајцарски франци, како и 350 евра, три мобилни телефони и други лични предмети.

Државниот обвинител нареди мртвото тело да биде испратено на обдукција во Институтот за судска медицина. Ангажирани се и вештаци од Техничкиот факултет, за да се испита техничката функционалност на лифтот, дадени се наредби за преглед на телефони и преземени се други истражни дејствија, соопштија понатаму од Обвинителството.