KOHA.net

HRONIKA

На грб носеле околу 34 килограми марихуана, едниот е уапсен, а другиот избега

Косовската полиција соопшти дека во четвртокот уапсила осомничен кој бил фатен во ридовите на селото Вермице како носи сомнителни количества наркотични материи.

Осомничениот бил со уште едно лице кое полициските службеници не успеале да го фатат.

Според соопштението на полицијата, забележани се како илегално влегуваат од територијата на Република Албанија на територијата на Република Косово преку планински патишта.

За време на движењето, се вели дека носеле сомнителен товар на грб и кога полицијата им наредила да застанат, тие го фрлиле товарот и почнале да бегаат.

Сликата

Се наведува дека осомничените на грбот носеле близу 34 килограми наркотична супстанца од типот марихуана.

„Наведените лица за време на движењето биле забележани дека носат сомнителен товар на грб, при што откако влегле на подрачјето на Република Косово, од страна на полициски службеници им била наредба да бидат спречени, но истите го фрлиле товари што ги носеле и почнале да бегаат, еден од нив успеал да биде спречен од полициските службеници“, се наведува во соопштението на Полицијата.

Наркотичната материја е одземена.

„Осомничениот товар бил во две вреќи со 11 (единаесет) пакувања во количина од 33.800 килограми, сомнителна наркотична материја од типот марихуана. Во врска со случајот консултиран е надлежен обвинител и завршениот предмет заедно со сомнителната материја е доставен до Управата за истражување на трговија со наркотици Призрен на понатамошно лекување.

Сликата