KOHA.net

HRONIKA

Пантиќ, Миленковиќ и другите двајца се појавуваат пред судот обвинети за тероризам

Дејан Пантиќ, Милун Миленковиќ, Александар Влајиќ и Миомир Вакиќ, обвинети за напад на канцелариите на Општинската изборна комисија во Северна Митровица, во петокот се појавија пред судот, каде што е закажано првичното рочиште за овој случај.

Тие се обвинети за терористички акти.

Според обвинението, тие фрлиле рачни бомби и рачни бомби кон канцелариите на ОИК, додека една од гранати експлодирала, причинувајќи материјална штета и загрозувајќи ги животите на службените лица и полициските службеници.

На почетокот на седницата во специјалното одделение на Основниот суд во Приштина, судијата побара од медиумите да бидат внимателни и да не ги објавуваат лицата на обвинетите.