ФИФА Евро 2024 KOHA.net

СВЕТОТ

Корејецот е смачкан до смрт од роботот

Еден човек е здробен до смрт од робот во Јужна Кореја, откако не успеал да направи разлика помеѓу него и кутиите со храна со кои работел.

Инцидентот се случил кога човекот, вработен во компанија за роботи, го прегледувал роботот.

Помешајќи го човекот со кутија зеленчук, роботот го зграпчи и го турна неговото тело кон роботскиот механизам со што му ги скрши лицето и градите, објави корејскиот медиум Јонхап.

Тој бил пренесен во болница, но подоцна починал.

Роботот бил одговорен да ги подигне кутиите со пиперки и да ги пренесе.