ФИФА Евро 2024 KOHA.net

ИНТЕРАКТИВЕН

Вокер раскажува како добил предлози за брак од Албанки

Поранешниот амбасадор на Верификационата мисија на ОБСЕ во Косово, Вилијам Вокер, покажа како добил понуди за брак и од Албанки.

Вокер за KTV Interactive изјави дека неговата куќа во САД прима посетители од Косово, Албанија и Северна Македонија и Црна Гора, речиси секоја недела.

„Секој ден од мојот живот мислам дека има некаква врска со Косово. Дијаспората во Вашингтон е многу мала, но некои од нив се мои пријатели и секогаш кога нивните роднини доаѓаат од Косово во САД, на гости ми доаѓаат политички личности од Косово. Мојата куќа речиси секоја недела прима посетители од Косово, Албанија, па дури и од Македонија или Црна Гора. Албанците. Понекогаш не знам зошто сакаат да ме запознаат. Некои жени дојдоа да ме запознаат и ми понудија брак. За жал тоа го кажаа на албански, па не бев сигурен за што зборуваат. Но, ова место е голем дел од мојот живот откако заминав. Ќе се обидам да доаѓам овде толку често колку што можам сега кога пандемијата е завршена и ако моето здравје ми дозволува“, рече Вокер.