ФИФА Евро 2024 KOHA.net

фудбал

Лапи ја предупреди ФФК: Нема да излеземе на терен доколку не упати Кастрати

Види Лапи

Лапи излезе со коминике и за викенд-натпреварот против Дукаѓин во Клине. Лапи реагираше на судијата Висар Кастрати, кого го нарече „срамота“.

Лапјаните сметаат дека Кастрати не доделил пенал за нив, а напишале дека „Бурим Јахмуратај и Фатлум Јашари спиеле во ВАР“.

За Кастрати, Љапи оценува дека донел скандалозен суд и најлош во косовскиот фудбал.

„Ја предупредуваме ФФК дека не ни е важно како ќе бидат делегирани судиите во следната рунда, но во моментот кога Висар Кастрати ќе биде делегиран на нашите наредни натпревари во овој шампионат, ние воопшто нема да излеземе на терен. Тогаш одговорноста за нашето неизлегување на терен нека ја сносат ФФК, Натпреварувачката комисија и луѓето кои се надлежни за делегирање на судии“, пишува Лапи во коминикето.