KOHA.net

евра 2024

Потврдено: Данска над Словенија поради квалификации

Данска

Данска и Словенија имаа изедначени бодови, еднаква гол-разлика, изедначени постигнати голови и исто така изедначен број жолти картони.

И така Данска беше втора, а Словенија трета во групата поради најдобрата позиција во квалификациите за ЕП 2024. 

Овие двајца претставници дури и во квалификациите беа во иста група. Имаа исти бодови во квалификациите, но Данска имаше подобри резултати во меѓусебните натпревари и ја освои групата.

И сега беше повисоко рангирана од Словенија во европската група.