KOHA.net

евра 2024

Зошто Данска втора, а Словенија трета?

да сло

Данска и Словенија натпреварувањето во групата го завршија со изедначени бодови - 3. Имаа и иста гол разлика, постигнати голови и дисциплински биланс (6 жолти картони добија Данците, а шест Словенците).

Според Би-Би-Си, второто и третото место во групата било решено врз основа на најдобриот биланс во квалификациите. И во овој критериум Данска заврши над Словенија. И двајцата беа во иста група и дури имаа еднакви бодови. Но, Данска беше подобра од Словенија во меѓусебните натпревари.