KOHA.net

евра 2024

И Хрватска е елиминирана

хрватска

По резултатите од натпреварите одиграни во вторникот стана јасно дека Хрватска најверојатно нема да се пласира од групата Б.

Хрватска заврши на третото место во групата со два бода, на која и беа потребни многу поволни резултати за да напредува. Но, овие резултати не се случија и Хрватите можат да се подготват да си одат дома.