KOHA.net

евра 2024

Што пишува во официјалната одлука на УЕФА за Дак?

Мирлинд Даку

Мирлинд Даку

УЕФА ја објави официјалната одлука за напаѓачот на Албанија, Мирлинд Даку. Одлуката беше објавена набргу откако Албанската фудбалска федерација (АФФ) ја објави.

Во одлуката на Етичко-дисциплинската комисија на УЕФА стои дека Даку направил неспортски чин по натпреварот против Хрватска.

„Суспензија за фудбалерот на Албанската фудбалска федерација, Мирлинд Дакун, за вкупно два натпревари организирани од УЕФА, на кои имаше право на настап, поради непочитување на општите принципи на однесување, поради кршење на правилата на однесување. за искористување на спортскиот настан за манифестација на неспортскиот карактер како и за лошата слика на фудбалот“, пишува во одлуката на УЕФА.

Прочитајте други ажурирања
Мирлинд Даку

Официјално: УЕФА го суспендира Дак

УЕФА го суспендираше напаѓачот Мирлинд Даку на два натпревари. Тој во неделата беше осуден од ...