KOHA.net

евра 2024

Колкава беше брзината на топката во голот на Вирц?

Флоријан Вирц

Топката што ја погоди Флоријан Вирц при првиот гол на Германија против Шкотска се движеше со брзина од 108.14 километри на час.

Ова го соопшти УЕФА, врз основа на податоците доставени од „Connected Ball Technology“.

За Вирц тоа беше првиот гол за Германија, постигнат на неговиот прв голем меѓународен настан.

Прочитајте други ажурирања
германија

Германија блеска, докажува зошто секогаш треба да се брои

Домаќинот Германија брилјираше на првиот натпревар на Европското фудбалско првенство Во петокот вечерта во...