KOHA.net

евра 2024

Германија испишува историја со победата над Шкотска

германија

Германија влезе во историјата на европскиот фудбал по победата од 5:1 над Шкотска во воведниот натпревар на „Евро 2024“.

„Панцерат“ ја остварија највисоката победа во својата историја на едно европско.

Исто така, резултатот 5:1 е најголемата победа во историјата на репрезентација која го отвора Европското првенство.

Во групата А се и Унгарија и Швајцарија.  

Прочитајте други ажурирања
германија

Германија блеска, докажува зошто секогаш треба да се брои

Домаќинот Германија брилјираше на првиот натпревар на Европското фудбалско првенство Во петокот вечерта во...