ФИФА Евро 2024 KOHA.net

евра 2024

Назначен е судијата на натпреварот Италија-Албанија

Феликс Цвејер

УЕФА го одреди судијата на натпреварот помеѓу Италија и Албанија. Натпреварот ЕП 2024 кој се игра в сабота од 21 часот во Дортмунд е во режија на Германецот Феликс Цвајер.

Штефан Луп и Марко Ахмулер ќе му помагаат на Цвејер. Дури и четвртиот судија и тој во ВАР се од Германија.

Во меѓувреме, воведниот натпревар на ЕП меѓу Германија и Шкотска го води Французинот Клемент Турпин.