ФИФА Евро 2024 KOHA.net

СВЕТОТ

Хорор во авион за Франкфурт откако 70 патници почнале да повраќаат

Аероплан

Летот од Маурициус до Франкфурт во четвртокот се претвори во кошмар за патниците и персоналот. Од 290 патници, 70 од нив одеднаш почнале да се чувствуваат лошо и полетале. 

Авионот „Кондор“ слета во германскиот град каде чекаше голем контингент од итни служби. 

Не е познато што предизвикало повраќање, но сите засегнати патници се добро. 

Ретки се таквите случаи каде што десетици патници може да се разболат за време на летот, објави DailyMail. 

Најекстремниот случај се случи во 1975 година од труење со храна, кога авионот од Алјаска за Париз принудно слета во Копенхаген. Од тогашните 344 патници, на 197 им се слошило.