ФИФА Евро 2024 KOHA.net

ЗАКЕЛТВА НА ПРАВДА

Секираќа vs. Земја

„Заклетва на правдата“ ви го пренесува истражувањето како на Енвер Секираќа, иако беше осуден на 25 години затвор за поттикнување на убиството на полицаецот Триумф Риза, му беше дозволено да се брани во слобода.

  • Зошто претседателот на Основниот суд во Приштина тврди дека одлуката да не ја прати Секираќа во притвор ја донел само претседателот на судечкиот совет Агим Кучи без да се консултира со другите двајца судии?
  • Зошто таткото на убиениот полицаец одлуката за неприведување на Секираќа ја нарекува скандалозна одлука?
  • Дали земјата знае каде е Енвер Секираќа?
  • Зошто нема конечна одлука за убиството на полицаецот Триумф Риза?
  • Кој е Енвер Секираќа, опишан како гангстер на Приштина?
  • Каква е историјата на Секираќа со убиениот полицаец Триумф Риза?