ФИФА Евро 2024 KOHA.net

кошарка

Трепча се жали дека билетите за финалето се фалсификуваат

Трепча се жали дека билетите за финалето се фалсификуваат

Интересот за решавачкиот меч меѓу Трепча и Златен орел Јлит е извонреден. Натпреварот кој го одредува кошаркарскиот шампион се игра во четврток од 19 часот на „Минатори“ во Митровица.

Трепча објави дека билетите ќе бидат пуштени во продажба во четврток од 9:00 часот. Но, клубот од Митровица објави дека во средата на црно се појавиле фалсификувани билети, со значително повисока цена од онаа што ја постави Трепча од четири евра.

Притоа, билетите не се тие што овозможуваат влез во „Минатори“, кој се очекува да биде преполн.

„Ве информираме дека имаме информации дека билетите за натпреварот се продадени на црно. Станува збор за лажни билети и магариња за билети за натпревари. Клубот се уште не ги пушти во продажба билетите. Затоа ве молиме бидете внимателни и не паѓајте на измамници. Билетите за натпреварот многу се разликуваат од оние што ги фалсификуваа навивачите на клубот“, пишува во соопштението на Трепча објавено во средата вечер.