ФИФА Евро 2024 KOHA.net

AUTO

ЕУ и Кина подготвени за соработка во возилата

Европската унија и Кина разговараа за соработка во повеќе области, вклучително и автомобилската индустрија и суровините, објави во понеделникот Ројтерс.

Како што соопшти кинеското Министерство за индустрија и информатичка технологија, оваа земја изразила подготвеност за продлабочување на соработката.

„Кина придава големо значење на соработката со ЕУ во областа на индустријата и е подготвена да работи со неа за да ја продлабочи корисната и корисна соработка и да постигне заеднички развој“, рече Ксин Гуобин, заменик министер за индустрија и информатичка технологија.

Со состанокот претседаваа Ксин и Керстин Јорна, генерален директор на Европската комисија за внатрешен пазар, индустрија, претприемништво и мали и средни претпријатија.